ONE HELL OF A BOATRIDE BUT NOW WERE HERE

Det var några dagar sedan en uppdatering kom så kände att det var dags nu. För tillfället ligger jag i sängen på vårt boende på ön Koh Tao och väntar på att de andra ska bli klara så vi kan dra ut och äta middag och sen dricka lite alkohol.

De senaste dagarna har varit rätt lugna. Den 13e fyllde vår vän Simon år och då han var på Koh Lanta samtidigt så drog vi ihop ett litet gäng och käkade god mat och drack sedan lite alkohol och bara umgicks. Riktigt skön dag och kväll.

Morgonen därpå så gick jag upp hyfsat tidigt, drog i mig lite vatten och gick ut på den vanliga strandpromenaden jag gjort tidigare morgnar. Gick bra och när jag kom tillbaka till rummet vaknade Henric och vi drog och käkade frukost. Trodde dagen skulle fortgå som vanligt men icke. Efter frukosten drog vi ner till baren då det var i princip vindstilla och vi ville ha lite vind på oss för att det inte skulle kännas så varmt. Efter att ha lagt oss nere vid vattnet så känner jag hur hela min kropp töms på energi och jag känner mig alldeles snurrig. Säger till Henric att jag ska gå upp och ta en powernap, och det är typ där min dag tar slut. Spenderade nästkommande 20 timmar på rummet i sängen, i duschen (för att svalka av mig) eller kramandes toalettstolen och spydde ut allt jag fått i mig senaste dagen. Har helt klart varit med om roligare saker. Tror det var en blandning av vätskebrist, tidig promenad i den stekande solen samt kanske någonting med frukosten som min kropp inte gillade.

Låg i alla fall helt däckad fram tills 07.20 morgonen därpå då vi skulle checka ut och ta en minibuss till Krabi för vidare resa på Koh Tao. Hade inte ätit någonting mer än några mentos sedan frukosten dagen innan men vågade inte få i mig något då jag inte visste ifall det skulle få stanna kvar eller inte.

Vi hoppar in i minibussen, kommer till Krabi, byter där till en större buss som tar oss till Surat Thani där katamaran väntar på att ta oss till Koh Tao, med mellanstopp vid Koh Samui och Koh Phangan. Rätt pissigt väder denna dag men vi hoppar på båten och beger oss ut.

Och jag måste ändå säga att jag är magstark och klarar av mycket utan att må illa. Men fyyyyy fan vilket båtresa det blev. Har varit med om stora vågor förr men detta var något i sin egen klass. Båten hoppade nästan fram och vid något tillfälle gjorde vi ett sånt stort drop att allting på båten slocknade ett par sekunder, det rann in vatten genom aircon-utblåset och personalen såg även lite smått oroliga ut. Då vet man att det är mer extremt än vanligt.

När vi lämnat Koh Phangan och hade kanske 40 minuter kvar till Koh Tao inleddes den värsta biten. Det var inte mycket som var still och såna där vågor vill jag inte uppleva igen. Skulle tippa på att 60-70% av båten spydde och när vi kom fram såg alla helt utmattade ut. Både jag och Henric klarade oss från att spy, men kan medge att det var bra nära några gånger. Antar att det är sånt man får räkna med när man beger sig ut på öppna vattnet vid osäkert väder.

Hoppas på bättre tur nästa gång vi ska åka vidare, vilket blir den 23 december.

Nu är vi som sagt på Koh Tao och stannar här i en vecka. Har mött upp Niklas och Marianne som är i Thailand på semester och ska hitta på lite roliga saker med dem. Bland annat någon snorkeltur och sen får vi se ifall jag får till något dyk när jag ändå är här. Var trots allt fyra år sedan jag var nedanför ytan.

Hoppas alla har det bra och mår så mycket bättre än vad jag gjort senaste två dagarna… x)

Vill även säga GRATTIS GRATTIS GRATTIS till Ahmed som fyller år idag. Hoppas du får en superbra dag. Saknar er!

// Adam

Leave a Reply